Waarop moet ik letten bij de aankoop van een feesttent?

Het dakzeil

Het dakzeil van feesttenten is vervaardigd uit PE, Polyester of PVC. Wat is nu exact het verschil tussen deze materialen?
Polyethyleen of PE is een kunststof die voornamelijk gebruikt wordt voor goedkope feesttenten, aangezien de kostprijs van dit materiaal beduidend lager is. PE-zeilen zijn echter van minderwaardige kwaliteit en hebben een zeer korte levensduur. Daarom biedt Partyspace geen vouw-, pagode- of stertenten aan in PE.
Polyester met PVC-coating ziet eruit als geweven stof die met een plastic laagje waterdicht is gemaakt.
PVC is een geweven doek dat langs beide zijden een PVC-coating krijgt en een glad uitzicht heeft. Voordelen zijn de lange levensduur en een makkelijke reiniging.
Verder kunt u de stevigheid van de materie ook afleiden uit het gewicht per vierkante meter. Hoe zwaarder de materie, hoe steviger het zeil. Onze vouwtenten kunt u verkrijgen in Polyester van 320 g/m² of pvc light van 450 g/m².

Alle onze zeilen zijn waterafstotend, UV-bestendig en brandwerend.
Thermisch gelaste naden zijn altijd veel sterker dan genaaide naden.


De zijwanden

De zijwanden zijn meestal in dezelfde materie vervaardigd als het dakzeil: PE, Polyester of PVC.
Waar moet u nog meer op letten?

De bevestiging van de zijwanden aan het dakzeil en de frame, kan met velcro, risten of elastieken lusjes.
Niet alleen bevestigen wij de zijwanden van onze partytenten aan het dakzeil met een 5 cm brede strook velcro rondom de tent, ook rond de palen worden onze zijwanden over de volledige hoogte met een boord velcro bevestigd. Dit garandeert een perfecte afsluiting en zorgt voor een volledige water- en winddichte oplossing voor uw partytent.
Verdeling: zijwanden van 6- en 8 m-partytenten worden beter opgesplitst in twee delen. Dit biedt meer mogelijkheden voor het combineren van ramen, deuren en gesloten panelen.
Bevestiging aan de grond: extra lusjes met versterkte ogen om de tent in de grond vast te zetten verhinderen dat de zijwanden bij hevige wind flapperen.

Het frame van de partytent

De diameter en de wanddikte van de buizen bepalen de stevigheid van de tent.
Geanodiseerd aluminium is licht, stevig en steeds roestvrij.
Als u toch staal kiest, kies dan steeds gegalvaniseerd of verzinkt staal. Gepoederlakt staal roest wanneer de lak beschadigd geraakt.
Een structuur of frame met bouten en schroeven is te verkiezen boven een kliksysteem.
De materiaalkeuze van de verbindingsstukken bepaalt de kwaliteit van uw partytent: stukken uit aluminium maken uw tent steviger dan stukken uit een minder stevig materiaal zoals plastic of PVC. Een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel.