Hoe uw partytent goed vastmaken of verankeren?

De meest voorkomende schade aan een partytent wordt veroorzaakt door de combinatie van windstoten en een slechte verankering van een partytent. Het is dus steeds van het allergrootste belang dat u voldoende aandacht besteedt aan de verankering.

Hoorens Projects heeft verschillende toebehoren voor een optimale verankering van uw partytent. Hou hierbij rekening met het type ondergrond waarop de tent verankerd zal worden - we onderscheiden harde ondergrond (zoals beton, terras, steentjes...) en zachte ondergrond (gras, aarde, zand).

Algemene richtlijnen

- Zorg voor een correcte opstelling van de tent. Volg hiervoor de instructies uit de handleiding.

- Plaats bij zware wind altijd alle zeilen en sluit de tent volledig af, anders vangt de vouwtent te veel wind en kan deze wegvliegen en schade oplopen of veroorzaken. Een feesttent waarvan alle zijkanten zijn bevestigd, wordt minder snel opgetild door een windstoot dan een partytent met enkel het dakzeil.

- Zorg steeds voor voldoende verankering volgens het type tent en het formaat. Bij rukwinden boven de 60 km/h raden we aan om extra verankering te voorzien. Ontdek onze verankeringsmogelijkheden per type tent hieronder.

- Wanneer rukwinden boven 90 km/h worden voorspeld of wanneer code oranje wordt afgekondigd door het KMI,
neem dan geen risico's en demonteer de tent meteen.

Verankering voor vouwtent of plooitent

Uit ervaring kunnen we aanraden om steeds minstens op de vier hoeken een haring of gewicht te voorzien. De 3 x 6 m en 4 x 8 m vouwtenten legt u het best ook in het midden vast. Voor tenten tot 4 x 4 m raden we gewichten van 15 kg aan, voor tenten van 3 x 6 m, 4 x 6 m en 4 x 8 m gewichten van 30 kg.