Hoe kies ik de passende vouwtent ?

1 | Frame uit aluminium of staal

Bij Hoorens Projects verkopen we frames uit staal of aluminium. Laat ons eerst wat dieper ingaan op de verschillen tussen de beide frames. Het frame uit aluminium heeft een wanddikte van 2,5 mm, terwijl de wanddikte van de stalen poten slechts 1 mm bedraagt. Tevens heeft een frame uit aluminium vierkante poten, die sterker zijn dan de zeshoekige poten van onze stalen vouwtenten.

Een derde belangrijk verschil zit in de connectoren (de onderdelen die twee of meerdere schaarstukken met elkaar verbinden). Bij onze vouwtenten uit aluminium zijn deze connectoren uit volwaardig aluminium gemaakt. Bij de stalen frames daarentegen zijn deze connectoren uit plastic.

Wanneer koop je nu het best welk type tent aan? De vuistregel is logisch: hoe intensiever je de tent gebruikt, hoe sterker het frame moet zijn. Gebruik je je tent bijvoorbeeld (bijna) dagelijks als marktkramer, op festivals, rommelmarkten, evenementen of verhuur je de tent vaak, ga dan zonder twijfel voor aluminium. Gebruik je je tent slechts enkele keren per jaar of altijd binnen, bijvoorbeeld als beursstand? Dan is de stalen versie in principe voldoende.

Opgelet! De stevigheid van het aluminium frame mag geen reden zijn om dit type tent minder te verankeren. Zowel vouwtenten met een frame uit staal als uit aluminium moeten steeds voldoende verankerd worden.

2 | Dakzeil uit polyester of pvc light

Je weet nu welk frame het best aansluit bij de doeleinden van jouw tent. Maar wat met het dak en de zijwanden? Ook hier bieden we twee varianten aan. Daken en zijwanden uit polyester (met een pvc-coating aan de binnenkant) zien eruit als geweven stof en zijn volledig waterdicht, UV-bestendig en brandwerend.

Pvc light heeft een iets langere levensduur en is zeer makkelijk te reinigen. Het is een geweven doek dat aan beide kanten een pvc-coating heeft en er daardoor glad en egaal uitziet. Pvc light is een stuk zwaarder dan polyester (450 i.p.v. 320 g/m²). Daken en zijwanden uit pvc light zijn slechts in drie kleuren beschikbaar: wit, zwart en zand.

Tot dusver weet je al welk frame je moet kiezen en ken je de verschillen tussen de twee soorten daken. Ook om te kiezen tussen polyester of pvc is een eenvoudige regel van toepassing: gebruik je de tent telkens kortstondig (enkele dagen of weken), bijvoorbeeld voor een feestje, een barbecue of een stand op de (rommel)markt, dan is polyester de juiste keuze. Wil je je vouwtent echter gedurende een langere periode laten staan (lees: enkele maanden - bijvoorbeeld om een terras gedurende de hele zomer te overdekken), dan is het aangeraden om voor pvc light te gaan.

Zoals je kan lezen, zijn onze vouwtenten ruim inzetbaar en bovendien kan je ze in een mum van tijd opstellen. Met deze richtlijnen in het achterhoofd kies je met gemak de juiste vouwtent en heb je dus geen enkele reden meer om niet voor onze vouwtenten te kiezen.